Šaranski kup 2013.

Šaranski kup započeo je 5. srpnja 2013. u 8:00 sati okupljanjem ekipa, a završio 7. srpnja 2013. u 12:30 sati dodjelom nagrada i svečanim ručkom. Kup je održan na športsko ribolovnoj vodi jezera "Topolje" u Kruševici. Sobzirom na ograničen broj kvalitetnih pozicija u mogućnosti smo bili primiti jedanaest ekipa. Ukupno se prijavilo dvadeset ekipa. Ekipe i ostvareni rezultati prema količini ulova su:

1. C.T. Vatro zop - 60,45 kg
2. C.T. Gundinci - 55,37 kg
3. C.T. Okuma - 50,97 kg
4. C.T. Bajice - 39,23 kg
5. C.T. Leon - 23,27 kg
6. C.T. Did - 21,82 kg
7. C.T. Inox - 21,53 kg
8. C.T. Bošnjak - 16,93 kg
9. C.T. Biru šaran - 13,95 kg
10. C.T. Savski cvjetići - 9,59 kg
11. C.T. Fazlinovići - 0,00 kg

Za ostavreno 1., 2. i 3. mjesto dodjeljene su nagrade (medalje, pehari i novčane nagrade). Naj ulov ostvario je Ličanin Berislav iz ekipe C.T. Gundinci sa ulovljenim šaranom težine 15,70 kg. Najulov nagrađen je peharom. Cijelo natjecanje budno je pratio i uredno vodio dnevnik ulova glavni sudac Ivan Šetka, a pomagać mu je bio Ivan Čuljak. Dok su ekipe nastojale postići što bolji rezultat, u večernjim satima gosti su se mogli počastiti ribljim specijalitetima i osviježiti pićem iz asortimana Osiječke pivovare d.d. Posjećenost na šaranskom kupu je bila iznadprosiječna, a goste u večernjim satima zabavljao je mladi tamburaški sastav Zlatna polja iz Kruševice i Slavonskog Šamca. U organizacije Šaranskog kupa pomogli su sponzori i ovim putem im se zahvaljujemo: - Općina Slavonski Šamac - Osijećka pivovara d.d. - Športsko ribolovni savez Brodsko Posavske Županije - Pekarna Mrvica - Cafe bar: Fortuna, Luis, Kum, Napoleon - vrhovni sudac Ivan Šetka -Limarska radiona "KROG", Prkovci -P.G. Šunić - Ilija Šunić -O.P.G. Šunić - Lovro Šunić -Knežević Ivan iz Gundinaca -Cviječarna Marija, Babina Greda -C.T. Biru šaran iz Donji Andrijevaca -OPG Parađiković -P.G. Vuksanović - Brašnić.

Veliko hvala također Radio Slavoniji iz Slavonskog Broda što su preko radia popratili cijelodnevno događanje na šaranskom kupu i time uvelike pridonijeli promidžbi Općine Slavonski Šamac i razvoju športskog ribolova.

Na kraju ovog šaranskog kupa svima se zahvaljujemo i vidimo se na 9. "ŠARANSKOM KUPU 2014."

BISTRO!